رئیس جمهور کشورمان و نخست وزیر عراق با اشاره به اینکه مناسبات ایران و عراق فراتر از دو کشور همسایه است، تاکید کردند که حاکمیت و امنیت ملی دو کشور به یکدیگر گره خورده است.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به تمجید مقام معظم رهبری از دکتر ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در جلسات متعدد به عنوان انسانی دلسوز، صادق و شجاع، گفت: نمایندگان ملت ایران در دستگاه دیپلماسی کشور باید در میدانهای مختلف بین المللی از جایگاه و پشتوانه قوی داخلی برخوردار باشند همان گونه که در کشورهای دیگر نیز مسئولین سیاست خارجی به عنوان نمایندگان مجموعه ...
در صداقت و شجاعت ظریف شکی نیست، حاشا که ما او را دروغگو و بزدل بخوانیم که استفاده از این الفاظ در برابر صاحبان افکار مخالف در شأن دیگرانی است که خود بهتر میدانند، اما آنچه سرآغاز اختلاف دیدگاه بسیاری از فرزندان انقلاب با جناب ظریف است، اشتباهات محاسباتی و مبانی غلط راهبردی است.
ظریف همان دیپلمات کارکشتهای است که جان بولتون، مشاور سابق امنیت ملی امریکا در کتابش مینویسد نگران دیدار ترامپ با او بوده چون میترسید ایرانیها در مذاکرات احتمالی خیلی بهتر از رئیسجمهوری امریکا عمل کنند.
معاون اول رئیس جمهوری تصریح کرد: آمریکایی ها برای فروپاشی نظام برنامه ریزی گسترده ای انجام دادند چون می دانستند بعداً قابل ارزیابی است و وقتی از تحقق این هدف خود مایوس شدند به دنبال فروپاشی اقتصاد رفتند، اما الان که از هر دو هدف خود نا امید شده اند، مطرح می کنند که ایران پای میز مذاکره بیاید و چراغ سبز هم نشان می دهند.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: آمریکا میخواهد چند کار انجام دهد که مهمترین آن یک برساخته است و در واقع یک مفهومسازی است و آن این است که از ایران یک تهدید امنیتی ایجاد کند. وقتی از ایران یک تهدید امنیتی ایجاد کرد موضوع ایران میشود مکانها و حوزههایی که آمریکا در آنها اقتدار دارد.
کاخ سفید برای بهاصطلاح منزوی کردن ایران حتی بانکها و مؤسسات مالی متحدان خود را نیز تحریم کرده و با طیفی از کشورهای حامی ایران ازجمله ترکیه، عراق، روسیه، چین و جمهوریهای شمال کشور در حال نزاع دیپلماتیک است.
اکنون شرايط براي تشديد تنش به شدت مهياست، چون در پس ناکاميهاي دونالد ترامپ، هم در مواجهه با ويروس کرونا و هم در در خصوص اعتراضات گسترده ايالات متحده آمريکا به واسطه قتل جورج فلويد، وي اکنون ديگر چيزي براي باختن ندارد.
حرکت بر مدار عصبی تهران، کارویژه دولت ترامپ در سالهای خروج از برجام بوده است. اکنون نیز کوشیده میشود با ایجاد تنش میان ایران با نهادهای بینالمللی، بستر لازم برای جلوگیری از لغو تحریم تسلیحاتی ایران در اکتبر آینده(مهرماه) فراهم شده و تهران از کمترین دستاورد برجامی خود محروم شود.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: هدف آمریکا در منطقه همان هدف اسرائیلیها است که امنیتیسازی ایران است. ترامپ برای جبران اشتباهات گذشته، اشتباهات جدید مرتکب میشود.
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان این که اتفاقات و اعتراضات مردم امریکا نتیجه سالها سرکوب و خفه کردن صدای مردم این کشور است تصریح کرد: ما هر گونه دخالت در امور داخلی آمریکا را رد میکنیم ولی نمیتوانیم از اتفاقات رخ داده ابراز نگرانی و تاسف نکنیم.
رئیس جمهوری اسلامی ایران با اشاره به نقش حساس و با اهمیت سوئیس در روابط بین الملل، گفت : انتظار ما از سوئیس در این شرایط حساس که شاهد افزایش تحریم های غیر قانونی و غیرانسانی آمریکا علیه ایران هستیم، این است که نقش موثر تری ایفا کند.
دولتمردان در ایام مذاکرات برای توجیه راهی که در پیش گرفته بودند صحبت از ارقام نجومی میکردند. یکی وعده آزادسازی 100 میلیارد دلار میداد و دیگری از بلوکه بودن 180 میلیارد دلار که قرار است با برجام آزاد شود میگفت.
سیاست خارجی «شناخت قدرتهای خارجی» را میطلبد.» اما با تمام احترام نسبت به خدمات دولتهای یازدهم و دوازدهم نه تنها این شناخت در این دولتها وجود نداشت بلکه باور به توانمندی سرمایه انسانی و فنی داخل کشور نیز میان مدیران بلندپایه دولتی در پایینترین حد خود قرار داشت.
رئیس جمهور با اشاره به شرایط سخت منطقه و جهان بخاطر شیوع ویروس کرونا وضرورت همکاری همه کشورها در مقابله با این بیماری بر انتقال تجارب و دستاوردهای ایران در این زمینه به کشور دوست و همسایه عمان تاکید کرد و گفت که آماده ارائه هرگونه کمک در این زمینه هستیم.
ایران روز سه شنبه از آزادی یک فرد آلمانی محکوم به سه سال زندان خبر داد و یادآور شد که این فرد با یک تبعه ایرانی دربند در آلمان مبادله شده است. «احمد خلیلی» شهروند ایرانی که به بهانه نقض تحریمهای غیرقانونی و ظالمانه آمریکا در آلمان بازداشت و در معرض استرداد به آمریکا قرار داشت، آزاد شد و به همراه وزیر امور خارجه به میهن بازگشت.
وزیر امور خارجه کشورمان در دیدار با همتای فرانسوی خود بر ضرورت بازگشت اروپا به «انجام تعهدات ذیل برجام» به عنوان تنها راه صحیح حل مشکلات تاکید کرد. محمدجواد ظریف دیدارهای فشرده ای نیز با دیگر مقامات شرکت کننده در کنفرانس امنیتی مونیخ داشت.